大阪国際交流センターでのインターンシップ☆その2

2016年10月21日 総合英語

20161021

こんにちは総合英語コース 花田です

前回記事にした、大阪国際交流センターでのインターンシップの学生レポートと翻訳の続きです↓↓↓

------------------------

インターンシップを始めたころは、国際交流センターの職員の方と日本語で上手に話すことができませんでした。頭の中で翻訳をするのでスピーディーな返答ができませんでした

しかし、しばらく働いた後、難しい単語を使ったり、完璧な文法を使う必要はないと気付きました。簡単で相手に理解される語句を使うほうがよっぽど重要だと
そう気付いてからはスタッフの方と話すときに余り緊張せず、コミュニケーション力を伸ばすことができたと思います

ここで得たこの気付きは将来通訳として働くときに役立つと思います。なぜなら、通訳にとって重要なことは聞き手に理解してもらえるように情報を翻訳し伝えることだからです

During the internship, I found that I could not communicate with I-House staff in Japanese very well at first. I could not immediately respond at once when they talked to me as I was trying to translate in my head. But after working for a while, I thought that it was not necessary to use difficult words or worry about perfect grammar. Using simple and understandable words is more important. Therefore, gradually, I could develop my communication skils and not become too nervous when talking to the staff. This can help me in working as an interpreter in the future because the important thing in that kind of job is to translate information in a way that is understandable for the audience.

------------------------

「将来のインターンシップ生に伝えたいアドバイスはできる限り働いてそこから学びを得てください、ということです
今はちっぽけに思えることも将来役立ちます。また、インターンシップで自分の弱点と強化しなければならない点を知れたことがよかったです

The advice I would like to give to future interns is that you should learn from working as much as you can. Everything can be beneficial in the future, even though it might seem like just a little thing now. In addition, what I liked most about the internship is that it let me know my weaknesses and what areas I should improve in.

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

『オープンキャンパス』(高1~3年対象)

10月29日(
11月12日()、27日(